De Accommodaties

Ze hebben allemaal gekozen voor een leven in een nog niet echt door toerisme ontdekt stuk van Frankrijk en eigenlijk vertellen ze dat niet graag verder! De natuur is ongerept, u kunt soms uren wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Hun liefde voor deze streek willen ze tóch graag met je delen omdat deze omgeving het verdient om ontdekt te worden door een ieder die van rust, natuur en stilte houdt, ver weg van de alledaagse hectiek. Sommigen van de stellen wonen al meer dan tien jaar in Frankrijk, sommigen nog maar heel kort. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal over hoe ze in Frankrijk beland zijn, waar ze wonen en werken maar vooral genieten met volle teugen. Ze zijn hier thuisgekomen en delen graag alle mooie plekjes die ze hebben ontdekt tijdens de door de zelf uitgestippelde wandel- of fietsroutes.

Le Chant-Hibou

Wij, Ton en Irene en onze zoon Martijn, heten u van harte welkom op le Chant- Hibou. We wonen middenin het mooie, afwisselend landschap van de Bocage Bourbonnaise: heuvels met door heggen omzoomde weilanden, afgewisseld met eikenbossen en kleine pittoreske dorpjes. We genieten hier nog steeds enorm van en delen dit graag! U verblijft in een van onze twee gÎtes die van alle moderne gemakken voorzien zijn, met eigen terras en ruime tuin. Vanuit hier kunt u heerlijk wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen, herten en vossen zien, roofvogels boven uw hoofd. Om dan aan het eind van de dag samen met ons te genieten van een gezellige maaltijd, om de volgende morgen, weer lekker uitgerust, op pad te gaan!

Domaine Bonneblond


Wij zijn Willem en Helen en verwelkomen jullie graag op Domaine Bonneblond! Toen we voor het eerst op Bonneblond aankwamen, waren we direct verkocht; wat een enorme sereniteit en schoonheid, we werden er stil van.

Het is heerlijk om vakantievierders te mogen ontvangen en ze te helpen om de hectiek van het dagelijks leven weg te laten stromen!

De 69 hectare landbouwgrond met daarnaast een aantal boerderijdieren omlijsten diverse overnachtingsmogelijkheden. Je overnacht in een van de sfeervolle appartementen of chambre d’hôtes, ten minste voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.

Chambre d'hôtes La Joyeuse

Wij zijn Wiebe en Marjan Hadderingh en hebben in november 2022 onze droom waar kunnen maken: een prachtige Chambres d’hôtes in een klein, rustig plaatsje in het groene hart van Frankrijk. De Berry, een prachtig gebied, waar je kunt genieten van de weilanden met koeien, velden vol zonnebloemen en mooie houtwallen. Een gebied om zelf te ontdekken! En dan ‘thuis’ komen bij La Joyeuse. Een sfeervol herenhuis met 5 gastenkamers, ieder met een eigen badkamer, aan een rustig dorpsplein. De grote tuin aan de achterkant van het huis zorgt ervoor dat je je even terug kunt trekken met een boek, afkoelen in het zwembad of wandelen door de tuin, wegdromen op één van de meerdere zitjes, luisteren naar de vele vogels…..En dan ’s avonds met elkaar aan een lange tafel onder de appelboom of binnen in de eetzaal gezellig eten. Wij zullen ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt!

La Cour d'Enchere

De lappendeken van velden en wegen in dit golvende landschap van de Allier heeft ons betoverd. In november 2017 zijn wij, Ron en Ellen, hier neergestreken. Eind 2023 is ook onze zoon Thomas naar Frankrijk geëmigreerd.  Op La Cour d’Enchère, met in de achtertuin de rivierbedding van de Arnon, zijn herten, vossen en roofvogels in volle vlucht een lust voor het oog. Je overnacht in een van onze chambre d’hôtes, of in de gîte, allemaal voorzien van eigen sanitaire voorizeningen.  We bereiden een heerlijke maaltijd met streekproducten en serveren bij het ontbijt een vers ei van onze kippen.

Je mag natuurlijk ook aanschuiven bij de wekelijkse BBQ samen met onze kampeergasten, het kampvuur of een deuntje meespelen tijdens een muzieksessie. Kom en geniet!

Gîte Puur Berry


In de zomer van 2010 verhuisden wij, Paul en Judith, naar het groene hart van Frankrijk. Of zoals ze hier zeggen Le Coeur d’Or, het groene hart van Goud. We bieden je rust, ruimte, schone lucht maar bovenal het echte Frankrijk. We houden het eenvoudig en haasten hier niet. We genieten van de dieren, het zwembad, van lekker eten met producten uit de moestuin en uit de streek, een goed glas wijn (de Chateaumeillant), van een knapperend kampvuur met marshmallows en als toetje de prachtige sterrenhemel. Je logeert in de vrijstaande gîte of onze gastenkamer met ieder zijn eigen sanitaire voorzieningen. Bij de gîte hoort ook een broodoven, waarmee we regelmatig pizza bakken voor gasten en dorpelingen.

À bientôt!